Sidhuvudbild

"Vi är en del av varandra!"

Nu är vi inne i höstens landskap. Träden skiftar från grönt till gult, orange och rött. Det finns ett skimmer som påminner mig om orden i Franciskus solsång: “Nu faller regn på torra fält, och träden lyser, marken gläds. Tack för alla dina under”(Psalmer och Sånger 23:3).

När vi stannar upp på vår vandring finns det mycket som kan väcka förundran, inte minst träden. Vad är det som avgör vilken nyans lövet får? Den gula färgen finns där hela tiden och träder fram när klorofyllet drar sig tillbaka. Den röda färgen bildas troligen av ljuset från den klara höstsolen. Det verkar som att svala nätter i kombination med torra, soliga dagar ger de mest färgsprakande höstlöven.

Vi är inne i en ny tid, som samhälle och kyrka. Nu är det dags att öppna dörrar och ses “som vanligt”. Hur kommer detta bli? Vilken “färg” får vi när restriktionerna dras tillbaka? Jag anar att det kan bli ungefär som vanligt men inte riktigt likadant...Vi har fått nya erfarenheter och perspektiv. Vad är det att vara människa? Vad är viktigt i livet? Vad är det att vara kyrka? Vi i Kroppetorp vill rymma färger och nyanser som ger liv och sammanhang. Det går inte att fånga vår palett i ett dokument. Vi människor är en del av varandra.

När vi väljer att se varandra med varma ögon och vågar dela livets olika utmaningar och skiftningar, mognar vi och växer. För att kunna se det vackra hos andra och hos oss själva behöver vi ljus. Det får vi från själva källan till allt liv.

“Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus”.
(Psalm 36:10)

Vi får önska varandra en färgsprakande höst med goda möten.
Guds välsignelse!

Anders Sunnergren
Pastor

#Vandringsläger, Hövringen Norge 2021#

På gång

24/10 11:00 Gudstjänst
Anders Sunnergren.
Sång Gunilla Fransson
Spara i din kalender
ti 26/10 17:30 Barnkör
Sång och lek för barn från 5år.
Spara i din kalender
ti 2/11 17:30 Barnkör
Sång och lek för barn från 5år.
Spara i din kalender
Mer

facebook_25.jpg instagram_25.jpg

Månadsgåva

swishen_bild_nr_2.jpg

Önskar du ge en regelbunden gåva till vår verksamhet så kan du göra det via din internetbank. Vårt mottagarkonto har vi i Swedbank nr: 8299-0, 993 908 928-1.
Tack på förhand.

regionvast-nyhetsbrev-225.jpg

Klicka på bilden för att få se brevet:

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in